ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ...

ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ...
ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, O ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ...!!!

Η ...ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η ...ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Ο βυθός της λίμνης του...εκσυγχρονισμού

Άφήστε τα δέντρα, φτιάξτε φράγματα!!!

Το Φαραωνικό φράγμα του Αχελώου!

Οι πληγές της Φύσης...

Κόψτε το δέντρο, εμποδίζει την θέα.

"Θα γίνουμε όπως η Λίμνη Πλαστήρα", μου είπαν οι κάτοικοι!!!

24 Απρ 2008

ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ!!!

Τελικά, το αθλητικό μεταφυσικό φαινόμενο εξηγείται χρόνο με τον χρόνο. Το πνεύμα του «διεθνούς ολυμπιακού ιδεώδους», των πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων και της πολιτικής, στηρίζει την …αθανασία του σε θαυματουργά σκευάσματα.
Το ανταγωνιστικό μοντέλο της Δύσης, η αποθέωση της πρωτιάς και του ρεκόρ, η αθλητική χρησιμοθηρική εκμετάλλευση των ανθρώπων, καθρεπτίζεται, απόλυτα, στους κάθε λογής αγώνες της φαρμακοδιέγερσης.
Πριν ακόμα στεγνώσουν τα ούρα του Κεντέρη και της Θάνου – μιας υπόθεσης που κανείς δεν κατάλαβε πως έκλεισε και που πολλοί συμπατριώτες μας ακόμα πιστεύουν ότι τους έβαλαν στο μάτι οι Αμερικανοί και τελικά τους «έφαγαν» επειδή τους ζήλευαν– ήρθε το σκάνδαλο με τους υπερ-άνθρωπους «αθλητές» της Άρσης Βαρών. Ευτυχώς, που ανακαλύπτονται τέτοιες πτυχές του φαινομένου και στην Ελλάδα και έτσι απομυθοποιείται ένας κακώς εννοούμενος «πατριωτισμός» που αποκρυσταλλώνεται σε κορώνες φυλετικής ανωτερότητας του Έλληνα αθλητή. Άλλωστε, το 2004, η δήλωση αθλήτριας που 1-2 χρόνια πριν το ρεκόρ της, έκανε προπόνηση στην …δημοσιογραφία ήταν απόλυτη, καθώς μας ενημέρωνε ότι «είναι στο DNA των Ελλήνων να νικάνε πάντα. Η νίκη υπάρχει στα κύτταρα μας».
Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επόμενη εικόνα είναι η συνηθισμένη, τα τελευταία χρόνια «πτώση από τα σύννεφα» των κάθε είδους επωνύμων πολιτικών και οικονομικοκοινωνικών παραγόντων του τόπου, οι οποίοι - αλαζόνες και υποκριτές – σφίγγουν το χέρι των Τιτάνων αθλητών και των γκουρού προπονητών, μέχρι την ώρα που κάτι ανακαλύπτεται για το οποίο δεν γνώριζαν τίποτα.
Η ουσία του ντόπινγκ, δεν μπορεί να αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Στηρίζει και στηρίζεται στο φαντασιακό δυναμικό του τρόπου σκέψης και ανάπτυξης των «ανεπτυγμένων» κοινωνιών. Διαπνέεται από την πεποίθηση της απόκτηση του στόχου με κάθε μέσον, από τον ανταγωνισμό μέχρις εσχάτων, από την ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας, από την θεοποίηση της του εμπορεύματος και των «ειδικών». Στον αθλητισμό, πλασάρεται το υποδόριο και αλαζονικό ευφυολόγημα : έντιμος ερασιτεχνισμός ή αμφίβολης αξιοπιστίας πρωταθλητισμός, αλλά με εθνικές πρωτιές και κέρδη?. Διαλέχτε!!!. Η χρηματιστηριακή λαίμαργη νοοτροπία του «φάτε τα όλα», θέτει την ιδεολογική στέγη των σκανδάλων και του πάσης φύσεως «οικονομικού ντόπινγκ» της μεταπρατικής οικονομίας μας.
Δεν είναι άλλωστε παράξενο, που στην χώρα μας, υφυπουργός Αθλητισμού, είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο «υπερ-προπονητής» των προηγούμενων ετών, που ωρυόταν, πέταγε σακάκια, χαστούκιζε παίκτες του, ειρωνευόταν, προκειμένου να «πατήσει» τον αντίπαλο. Ήταν, άλλωστε, φανατικός οπαδός, του… Αμερικάνικου σλόγκαν : « Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι τίποτα» .

2 σχόλια:

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ωραίο το ιστολόγιο! Τη βρήκα! Διόρθωσε μονάχα στην ταυρότητα το "Γλύφτες". Κάνε το με -ει (γλείφτες), γιατί έτσι γράφεται. Σε χαιρετώ.

Kefalonitis είπε...

Γιώργο ευχαριστώ για το feedback και την διόρθωση.!!!